Doelstellingen

Van in den beginne -lees 1960- hadden de stichters van de bouwgroep 2 betrachtingen:
- jonge mensen een actieve werkvakantie aanbieden in het buitenland;
- kansarme mensen ter plaatse vooruithelpen.

Vandaag, staan deze 2 doelstellingen nog steeds. Want, nog steeds zijn er mensen die weinig kans krijgen om uit hun erbarmelijke levenssituatie te geraken. Nog steeds willen jonge mensen zinvol bezig zijn. Dat mogen we elk jaar opnieuw ervaren op het bouwkamp, maar ook daarna. Want het merendeel van de bouwkampers blijven meerdere jaren actief binnen de groep. Ze willen zich blijven inzetten voor elkaar en voor de kansarmen. Ze vinden in de bouwgroep kameraadschap, gezelligheid, vriendschap, maten om mee uit te gaan. Ze organiseren een bijeenkomst of een financiële actie.

Onze aanpak...

1 We houden de deelnemingsprijs laag. Voor € 175 kan je mee op bouwkamp. Je verplaatsing, je maaltijden, uitstappen, zijn daar inbegrepen. Zo krijgt iedereen de kans om mee te gaan.
2 We kiezen voor kleinschalige projecten in het buitenland. De projecten hebben een sociaal karakter en willen kansarmen zo vlug mogelijk helpen.
3 We helpen mee aan initiatieven van een plaatselijke organisatie. Zij is de bouwheer en zorgt voor de verdere afwerking van een project.
4 We volgen oude projecten op. We houden contact met de organisaties of, als we in de buurt zijn, brengen we een bezoek aan een vorig project.
5 Je moet in het lopende jaar 16 worden en bereid zijn om 2 weken in groep te leven.
6 We vertrekken vanuit de (christelijke) waarden respect, verdraagzaamheid, hulpvaardigheid, medemenselijkheid.

Onze aanpak

Nog vragen? Contacteer ons!