Nieuws

09/12/2019 EAT FOR BOA!  
27/07/2019 Vierde verslag bouwkamp 2019  
24/07/2019 Derde verslag bouwkamp 2019  
18/07/2019 Verslag bouwkamp 2019 - deel 2  
15/07/2019 Verslag bouwkamp 2019 - deel 1  
  Bladwijzer: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [Volgende]


Derde kampverslag Esztergom 2015  (20/07/2015)

Vrijdag stopten de werken om 12.00. We trokken vrij vroeg richting Tiszaujvaros en maakten nog een tussenstop in Budapest. Daar bezochten we de grote markthal waar er souvenirs konden gekocht worden. Vanuit Budapest zetten we onze trip verder naar Tiszaujvaros. Daar aangekomen wachtte Gabor (in het verleden gedurende vijf jaar onze tolk geweest) ons op om ons naar ons hostel te begeleiden. Vrijdagavond hielden we het rustig en bleven we in het hostel.

Zaterdag 8.00, de bus wachtte ons op om richting Aggtelek te rijden. Daar bezochten we de grotten, we kregen een rondleiding van ongeveer één uur. Het was een leuke verfrissing, aangezien het ’s morgens al heel warm was! Voor sommigen was het zelf te veel verfrissing, want we vergaten een trui mee te nemen… Na ons bezoek aan Aggtelek reden we naar Lilafüred. Daar deed iedereen waar hij zin in had. Sommigen deden een ritje met het bootje, anderen namen een treintje, nog andere maakten een wandeling,… Vanuit Lilafüred keerden we terug naar Tiszaujvaros, waar we een verfrissende duik namen in het zwembad! Het deed deugd na zo een warme dag!

De avond sloten we af in de ‘Camelot’. Een dancing in Tiszaujvaros. De jongens en meisjes konden zich even volledig uitleven na het harde werk van de voorbije week!

Zondag bleven we iets langer liggen. In de loop van de voormiddag namen we de bus richting Eger. Daar bezochten we een oude burcht en bekeken we een 3D-film over de geschiedenis van Eger-Hongarije. Na het bezoek aan de burcht reden we met een treintje richting de ‘Schöne Frau Vallei’. Dit is een vallei waar we typische Hongaarse wijn konden proeven (zowel rood als wit). We starten met een droge wijn en de wijnen die volgden werden alsmaar zoeter. Om te eindigen met een héééél zoete witte zijn (die bij de meesten in de smaak viel ;) ).

Daarna namen we de trein terug richting Esztergom. Het was een leuk, maar vermoeiend weekend!

Maandag bleven we iets langer liggen, de werken starten pas om 10.00. Op de werf werd er vooral verder gewerkt aan het plaatsen van de isolatie. Enkelen startten al met het plaatsen van de gyproc.

De temperatuur loopt intussen op tot ongeveer 35°. Maar de huisjes staan onder een boom, in de schaduw en werden goed geïsoleerd dus voorlopig hoeven we onze werkuren nog niet te veranderen 