Nieuws

09/12/2019 EAT FOR BOA!  
27/07/2019 Vierde verslag bouwkamp 2019  
24/07/2019 Derde verslag bouwkamp 2019  
18/07/2019 Verslag bouwkamp 2019 - deel 2  
15/07/2019 Verslag bouwkamp 2019 - deel 1  
  Bladwijzer: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [Volgende]


Laatste verlag bouwkamp 2015  (28/07/2015)

Eindelijk een laatste verslag van het kamp! De laatste dagen waren te druk om eentje op te stellen, dus doen we het van thuis uit :)

Dinsdag = Doop! Maar liefst 8 bouwgezellen en onze tolk dienden gedoopt te worden. Van s morgens vroeg werden ze uit hun bed gehaald voor de dril. Na een geslaagde dril kregen ze hun opdracht. Er werd gewisseld tussen werf- en keukenploeg, er hingen personen samengebonden aan een touw, er moest iemand de verschillende dagmomenten (ontbijt, break, enz) aankondigen, iemand anders moest" fars " antwoorden,... Samen moesten ze een kamplied maken + een kampdans. Onze tolk mocht een klein Nederlands tekstje opzeggen over het kamp. Alle dopen werden zorgvuldig uitgevoerd en op het einde van de dag werd iedereen een volwaardige bouwgezel!

Woensdag gingen de werken door zoals normaal, maar de vermoeidheid begon de kop op te steken. Er werden regelmatig foutjes gemaakt en het ging niet vooruit. Daarop werd er besloten dat er enkele bouwgezellen even rust mochten nemen. De dag erna zouden ze wat vroeger opstaan om wat werk in te halen en na de schaft stopt iedereen met werken en gaan we zwemmen! (de temperaturen waren intussen opgelopen tot 38░!)

Woensdagavond is traditioneel BBQ-avond. Onze chef van dienst, Toon ging vroeger weg van de werf zodat hij de BBQ in gang kon steken. De keukenploeg zorgde voor lekkere slaatjes en een lekkere marinade van het vlees! Het werd een gezellige avond die afgesloten werd rond het kampvuur.

Zoals gezegd stonden er donderdag enkele mannen vroeger op om wat werk in te halen. Er werd gestart met het plaatsen van de gyproc, zodat de anderen erna vlot zouden kunnen meehelpen. De rust van de dag ervoor, en het vooruitzicht van het zwemmen, hadden goed gedaan, de werken gingen nu veel vlotter! In de ene kamer werd de helft van het plafond gelegd met gyproc en ook de helft van de muren. In de andere kamer deden ze vlijtig verder met het plaatsen van latjes tegen de muren zodat er door de Hongaren ook gyproc kan tegen gezet worden.

Vrijdag, de laatste dag op de werf, iedereen steekt een tandje bij zodat ons werk zo goed mogelijk af geraakt. Het plafond en de muren in de ene kamer werden afgewerkt en in de andere kamer werden de latjes afgewerkt, het dak ge´soleerd en de gyproc tegen de plafond geplaatst. Tegen 18.00 kwam de architect langs zodat wij onze werken konden tonen en zeggen wat er nog gedaan moet worden. Hij zal namelijk in augustus twee weken met zijn studenten komen om verder te werken in de huizen. Zij zullen in het ene gebouw de tweede laag gyproc-wonden zetten en in het andere gebouw de beton gieten. De architect was tevreden over ons werk, dus konden wij dat ook alleen maar zijn! We sloten de werf af met onze traditionele oe-cha-cha!

Vrijdagavond, onze laatste avond. Enkele bouwgezellen staken een muziekquiz in elkaar om in de sfeer te komen en later over te gaan in een leuk feestje! Het werd een leuke avond, voor ieder wat wils. Adam, onze tolk van vorig jaar, kwam ook nog eens op bezoek!

Zaterdag werd eerst alles opgeruimd om erna de bus te nemen richting Szentendre. Een gezellig stadje in de buurt waar er nog souvenirs konden gekocht worden. Toen we stonden te wachten op de bus om terug te keren, kwamen er eindelijk de verfrissende regendruppels! We keerden terug naar Esztergom waar we op restaurant echte Hongaarse goulash besteld hadden. Tijdens het eten begon het ook daar te regenen, iets minder leuk want we moesten nog 20 minuten stappen en de mensen van de Ceferino-vereniging waren ons aan het opwachten voor de afscheidsceremonie. We trotseerde de regen, deden droge kleren aan en sloten bij aan tafel. Ze bedankten ons eerst met Roma-muziek en wat uitleg over de vereniging en waarom dit zo belangrijk is dat we daar geholpen hebben en erna was er taart :)

Na een korte nacht kwam de bus ons ophalen om richting luchthaven te rijden en terug naar huis te keren :(

Ondertussen hebben we hier al twee dagen koud! De temperaturen zijn namelijk maar de helft van het geen we gewoon waren!

We kunnen terugblikken op een geslaagd kamp! Iedereen deed zijn best om zich ten volle te geven, het was een kleine, maar leuke groep en het weer zat meer dan mee! ;)