Nieuws

09/12/2019 EAT FOR BOA!  
27/07/2019 Vierde verslag bouwkamp 2019  
24/07/2019 Derde verslag bouwkamp 2019  
18/07/2019 Verslag bouwkamp 2019 - deel 2  
15/07/2019 Verslag bouwkamp 2019 - deel 1  
  Bladwijzer: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [Volgende]


Tweede verslag bouwkamp in Hosszúhetény  (12/07/2018)

Een vrij kort verslag deze keer, aangezien er nog maar twee dagen gepasseerd zijn. Dinsdagavond zorgden enkele anciens voor een avondactiviteit. Aangezien er ’s avonds in het dorp niet veel meer te doen is, worden de kaarten en andere gezelschapsspelletjes volop bovengehaald.

Woensdag werd op de werf de aansluiting van de drainage gerealiseerd. Het beton van het voetpad was dikker en harder als voorzien. De buizen werden geplaatst en de sleuf op het openbare domein werd gedicht. In de eerste kamer zijn de toplagen van de vroegere bepleistering verwijderd en wordt gestart met het dichten van de sleuven van de elektrische bekabeling. Op een paar plaatsen worden lateien geplaatst zodat ze kunnen rusten voor het maken van de openingen de dag erna. De vroegere ingemaakte kast wordt bijna volledig dichtgemetseld. Metselen met klei is een toffe en unieke ervaring. We krijgen op de werf ook hulp van de Hongaren, zowel de eigenaar van het huis als één van de leiders van de organisaties is elke dag aanwezig op de werf om een handje te helpen. Het is een aangename en leuke samenwerking.

’s avonds voorzag de keukenploeg een barbecue. Enkele Hongaren waren hierop ook aanwezig, elk brachten ze iets mee. Van palinka, tot courgettes en komkommers uit de tuin. We maakten er een gezellige avond van en sloten af met een kampvuur en kampvuurmuziek.

Donderdag werd er gestart met het bepleisteren van de eerste kamer. Enkele bouwgezellen mochten mee naar de kleigroeve om materiaal. De overige werken schieten goed op en we liggen op schema van de planning. We kunnen stillaan beginnen uitkijken naar het weekend.

Vanavond wordt er weer een avondactiviteit voorzien door en voor de bouwgezellen.

Morgen leggen we de laatste hand aan de eerste werkweek. Kort na de middag ‘sluiten’ we de werf. We starten het weekend met een stadsspel en gaan erna naar Vilani, waar we een bezoek brengen aan een wijnkelder.

Zaterdag trekken we naar Pécs.

We bevinden ons hier tussen de bergen, zondag gaan we een wandeling maken doorheen de bergen om erna rustig te ontspannen in het zwembad.

Maandag zijn we er terug met een nieuw verslag van het weekend.